perjantai 18. maaliskuuta 2016

Traktorin ja mökin korjausta

Kuluneella viikolla olimme pientilalla jossa mummonmökin remontti edistyy ja traktorikin on saatu korjaamolle. Kutsuimme traktorimekaanikon katsomaan John Deereä joka on seissyt pitkään käyttämättömänä. Siinä jokin öljyletku vuotaa ja muutakin pikkuvikaa taitaa olla (joo en ole mikään kone-ekspertti tosiaan). Mekaanikko sai pienen säätämisen jälkeen traktorin hienosti käyntiin mutta oli sitä mieltä että kone täytyy purkaa osiin ja käydä läpi. Niinpä traktori lähti hinauksella menemään korjaamolle. Oli jotenkin sympaattisen näköistä kun traktorit peräkanaa köröttelivät matkoihinsa ja nyt kädet ristissä odottelemme tuomiota.

Mummonmökkkiin Jeppe sai asennettua lattiavasoja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Remontin edetessä tulee kaikenlaista ylläriä vastaan mikä laittaa suunnitelmia uusiksi. Lattia esimerkiksi on hieman vinossa joten lattiavasojen vatupassiin saaminen vaatii paljon mittailuja ja kiroamista. Tarkkuus on kuitenkin tärkeää sillä pienetkin vinoudet kostautuvat jatkossa esimerkiksi seinän rakenteita pystyttäessä.
Keittiön puolella betonilattiaan on muodostunut koko lattian poikki kulkeva halkeama, sillä betoni on valettu suoraan hiekan päälle. Betonilaatta on siis osoittautunut erittäin ohueksi joten Jeppe päätti vetää laikalla lattian auki siitä kohtaa johon keittiön ja kylppärin vesiletkut asennetaan. Laikka sitten leikkasi kiinni ihan alkumetreillä ja alkoi savuta joten uusi pitää jostain hommata.

Viemäröinnistä sanoisin sen verran että vesivessaa emme aio hankkia vaan erottelevan kuivakäymälän, josta kirjoittelen lisää sitten kun se on ajankohtainen. Jätevesiin lukeutuu täten vain harmaa vesi joka johdetaan omaan suodatinjärjestelmäänsä. Juokseva vesi tulee sisään omasta kaivosta sillä kunnalliseen vesijohtoverkkoon emme aio liittyä. Luoja tietää miten vesimaksut tulevaisuudessa saattavat nousta ja vaikkeivät nousisikaan niin haluamme olla veden suhteen omavaraisia. Sitäpaitsi jäteviemärisysteemit ovat maalaistalossa aivan järjettömiä ja turhia sillä jätökset voi kompostoinnin jälkeen käyttää lannoitteena.


1 kommentti:

  1. Toivottavasti tuo korjaus onnistuu hyvin. Meidän omaan pitäisi hydraulisylinteri vaihtaa. Nuo rakennusvaiheet ovatkin haastavia, juurikin tuon lattian osalta. Siitä on niin moni asia kiinni. Muistan itse, kuinka tuon kanssa kamppailtiin.
    http://www.pikapaja.com/hydraulisylinterit

    VastaaPoista