keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Puuvajan kasvojenkohtous kierrätysmateriaaleista

Miksi pientilan puuvaja on aikoinaan tehty maapohjaiseksi on minulle mysteeri. Klapien kuivumisen kannalta huono juttu ja muutenkin maaperä on alaspäin viettävässä rinteessä, joten koita siinä sitten pinota nättejä halkorivejä. Touhu ei ollut kestävällä pohjalla, joten suunnittelimmme liiterin uusiksi. Tyhjensimme puuliiterin ja lapioimme vanhat kaarnakerrostumat pois, jolloin hiekkapohja tuli esiin.


 Hävityksen kauhistus, mikä sotku :)


 Laudoituksen alaosa on lahoillut koska maa-aines on ollut pakkautuneena sitä vasten. Nyt seinällä on taas tilaa hengittää.


 Lattiaa varten kaivoimme varastoista "kakkosnelosia" eli niistä tehtiin kunnon tukikehikko. Lattian alle strategisiin kohtiin laitettiin tukea harkoista, joita oli sattumalta ylimääräisiä lojumassa nurkissa. Sen kummempia anturoita emme alkaneet valamaan vaan laitoimme harkot tukevasti hiekkaiseen maaperään. Tämähän on "vain" puuliiterin lattia joten varmaankin ajaa asiansa.


Materiaalieina käytimme suurilta osin purkujätettä keltaisesta talosta, eli puutavaraa ei tarvinnut ostaa. Taas tuli todistetuksi että kaikki kannattaa säästää, selvää romua lukuun ottamatta. Koskaan ei tiedä milloin tulee tarvinneeksi jotain. Tärkeää on kuitenkin miten ja missä tavaraa säilyttää, kaiken pitää olla järjestyksessä että piha ei ala muistuttamaan kaatopaikkaa :)

Näillä näkymin klapit ehtivät suojaan ennen talven tuloa.

2 kommenttia:

  1. Meillä on samat aatteet; kaikki hyödyllinen kannattaa säästää koska niitä kuitenkin ennen pitkää tarvitaan. Kun vain olisi enemmän suojaisia paikkoja, joissa asiat säilyttää siististi...

    VastaaPoista