Meille asumaan?

Olisitko kiinnostunut muuttamaan maalle osittain omavaraiseksi? Meillä olisi tarjota sille puitteet. Mitään suuria investointeja ei siis uuden asukkaan tarvitsisi tehdä kunhan tyytyy hieman vaatimattomiin asuinoloihin. Ehdottomasti pitää löytyä kiinnostusta samantyyliseen elämään kuin meillä ja intoa osallistua projekteihimme. Tavoitteistamme löytyy tietoa esimerkiksi "me"-välilehdestä ja tietysti blogikirjoituksista, kuten täältä.

Mieluiten meille voisi muutta naisihminen (tämä nyt ei ole ehdoton vaatimus) ja parhaassa tapauksessa joku jolla meidän laillamme on pieni lapsi. Tilaa olisi siis yhdelle tai korkeintaan kahdelle ihmiselle. Minusta olisi hienoa saada joku jakamaan arkea lapsen kanssa varsinkin kun isäntä on työnsä takia paljon poissa kotoa. Samalla lapsemme saisi leikkiseuraa. Ymmärrettävästi arkeamme rytmittävät taaperon rutiinit tässä vaiheessa. Ikä saisi mieluiten olla siinä 23-38 väliltä, itse olen 27 ja mies 32 vuotta, eli haemme mieluiten jotakuta joka olisi samankaltaisessa elämänvaiheessa kuin mekin. Asumismahdollisuuden olemme ajatelleet voivan jatkuvan vaikka loppuelämän jos halua on ja hyvin sujuu. Tulevaisuudessa remonttien edetessä tilaa voisi löytyä useammallekin asukille.

Emme peri vuokraa mutta asumiskustannukset, kuten vakuutukset, sähkö ja kiinteistöverot tulisivat jaettavaksi. Mahdollisuuksia voisi olla myös vaikkapa yhteisen yritystoiminnan harjoittamiseen, minkä suhteen pohdimme erilaisia vaihtoehtoja parhaillaan.
Tällä hetkellä asumuksena toimii pientilalla saunamökki ja pian myös keltainen mummonmökki.  Pientilalla on suunnitelmissa jossain vaiheessa saattaa myös päätalo asuttavaan kuntoon. Saaristossa on asumuksina päätalo ja vierasmaja.

Mielestäni olisi paikallaan kuvailla meitä tarkemmin jotta saa paremman kuvan siitä että haluaako kanssamme ylipäätään olla enemmän tekemisissä. Olemme avoimia ja aina valmiita oppimaan uutta. Emme harrasta hihhulointia tai päihteitä mutta emme myöskään ole absolutisteja. Savuttomia olemme. Siisteys ja järjestelmällisyys on tärkeää mutta emme ole neuroottisia. Paikat täytyy pitää kunnossa ja omaisuutta kunnioittaa pitämällä siitä huolta. Kodin harmonia on minulle erittäin tärkeää. Kodikkuus ja hyvä energia ja tasapaino kotona on oleellista, eli ei turhaa tavaraa nurkissa. Olen vähän taiteilijatyyppi ja kiinnostunut myös henkisistä asioista siinä mielessä että esimerkiksi taide ja luonto inspiroivat. Toisaalta myös fyysinen työ ulkona on erittäin tärkeää ja se saattaa täyttää suuren osan päivästä. En ehdi juuri hengailemaan ja pikkulapsen äitinä sitä on päivystysvalmiudessa 24/7.

Isäntä tulee yleensä hyvin toimeen kaikkien kanssa. Luonteeltaan ehkä sekoitus myyntimies Jethroa ja Huutokauppakeisaria. Temperamenttinen mutta humoristinen ja aikaansaava, ajattelee aina toisen parasta. Pitää työkalut tarkasti järjestyksessä. Hän paiskii erittäin ahkerasti töitä perheensä eteen ja löytää aina ratkaisut ongelmiin.

Minkään aatteen suhteen emme ole äärimmäisiä ja yleensä kultainen keskitie on paras. Esimerkiksi luonnonmukaisuus on hyvä ja tavoiteltava asia mutta emme noudata sitä mitenkään fanaattisesti. Pyrimme elämään suht terveellisesti niin että syömme säännölliset ateriat kotiruokaa jne. mutta pienet paheet sallittakoon.

Meillä molemmilla on aina ollut vahva halu voida auttaa toisia ja tässä muodossa meillä olisi siihen mahdollisuus. Vastaavasti odotamme tietysti saavamme apua. Yhteistyö kantaa elämässä pitkälle. Lisäksi kun me olemme vastuussa kahdesta pientilasta niin on vastoin kaikkea etiikkaa ja moraalia pantata niitä itsellämme. Maita ja rakennuksia tulee käyttää järkevästi ja maaseutu pitää elinvoimaisena. Meitä ympäröi upea luonto eivätkä naapuritkaan ole ihan vieressä, mutta emme kuitenkaan asu ihan syrjässä palveluista. Tarvitsemme apua töissämme ja olemme kyllä valmiit opettamaan uusia taitoja, samalla kun meilläkin on vielä opittavaa. Sanoisin että perusasiat joita maalla asumisessa tarvitsee ovat meillä hallussa.

Ymmärrän että päätös jonkun kelkkaan hyppäämisestä ei ole helppo ja vaatii rohkeutta, emmekä odotakaan että joku suinpäin pakkaa kamansa ja muuttaa heti tänne. Tärkeää on ensin tutustua ja jos kemiat kohtaavat ja jutut synkkaavat niin voi alkaa miettimään jatkoa. Me olemme luonteiltamme sosiaalisia ja yhteistyökykyisiä mutta arvostamme myös omaa rauhaa ja hiljaisuutta. Koko ajan ei tarvitse hengailla yhdessä vaikka töiden tekeminen yhdessä onkin monin verroin hauskempaa ja lennokkaampaa kuin yksin. Itse olen introvertti ja ahdistun jos koko ajan täytyy olla puhua papattamassa, joskus voi olla hauskaa keskittyä vaikka puutarhatöihin hiljaisuuden vallitessa.

Meihin saa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen epamoderniperhe@gmail.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti