maanantai 1. helmikuuta 2016

Mummonmökin täysremppa

Meillä on tässä kuluneen vuoden aikana ollut työn alla keltaisen 50-luvun mummonmökin kunnostus. Tämä mökki on aikoinaan rakennettu isäni isoäidille ja siinä on aikojen saatossa asustellut eri perheenjäseniä. Viimeiset kymmenen vuotta mökki on kuitenkin ollut tyhjillään kunnes päätimme mieheni kanssa tehdä asialle jotain.
Onneksi talo on säilynyt melko hyväkuntoisena eikä hometta tai muita järkytyksiä ole tullut vastaan. Mitä nyt kuolleen hiiriklaanin jäännökset ovat tulleet esiin lattiaa purettaessa. Talossa on kuitenkin menneinä vuosina tupakoitu joten kaikki sisäpinnat ovat olleet kivasti tervalla kyllästettyjä.Remontin alkaessa keittiö näytti tältä. Kaikenlaista mukavaa on kertynyt nurkkiin.Keittiö toisesta näkökulmasta. Valurautaisen hellan sijalla on aiemmin ollut tavallinen puuhella, joka on valitettavasti purettu joskus 70-luvulla.Olohuone komeudessaan. Kodikasta. Mökkiä on käytetty myös varastona joten aivan näin karuissa oloissa siinä ei kuitenkaan ole asuttu.
Olohuone ja taustalla keittiö purkuhommien jälkeen. Päätimme lopulta purkaa kaikki seinät, lattiat, sisäkaton ja väliseinät. Lopputulos on ainakin avarampi kuin alkuperäinen. Yläkertaan on suunnitteilla makuuparvi ja kuvan oikeassa reunassa näkyy käynti eteiseen eli porstuaan.

Purkuoperaatio on tehty melko kovalla kädellä sillä kyseessä ei ole mikään vanha perinnerakentamiskohde. Eristeenä käytettyä sahanpurua tuli kannettua varmaankin tonneittain ulos mökistä. Kuriositeettina mainittakoon että mökkiin jossain vaiheessa asennetun pesukoneen poistoputkea varten oli joku vain porannut reiän seinään, eli pesuvedet ovat saaneet valua suoraan ulos maahan. Käyhän se niinkin...

Tästä se remontti sitten lähtee käyntiin. Eiköhän siitä kodikas tule!


2 kommenttia:

  1. Ihana pieni mummon mökki! Meidän naapurilla myös on mökki, mutta taitaa ehkä hieman erilainen olla tähän verrattuna. Kertoi että sitä nyt aletaankin kunnostamaan. Tehdään mökin soodapuhallus. Hyvä olisi, kun saisi pidettyä nuo ihanat vanhat rakennukset kunnossa. Kaunis tuo vanha kamiina. https://vilimix.fi/

    VastaaPoista
  2. Todella kivan näköinen. Meidän naapurilta myös löytyy tällainen. Se on heillä usein kesäisin käytössä. Nyt he etsivät mökkitalkkaria, täytyy ilmeisesti muutamia pintoja uusia. Hyvin teidän projekti edistyy.

    VastaaPoista