tiistai 9. helmikuuta 2016

Vesakon raivausta

Viime päivien urakkaan on sisältynyt pellon reunaan kasvaneen vesakon raivausta pientilalla. Aloitimme raivaushommat karsimalla ensin vesakkoa raivaussaksilla minkä jälkeen isäntä kaateli isompia puita moottorisahalla. Kaadoimme vain pienimmät lehtipuut ja kuusia aiomme karsia sitten joskus myöhemmin. Tässä siis kuvat ennen ja jälkeen! Keskellä ylintä kuvaa pilkistää myös innokas pikku metsuri.

 Raivausurakan jälkeen vesakko näyttäisi edelleen kaipaavan karsimista!! Monen päivän työ ja tässä lopputulos? Ainakin polttopuuta saimme kokoon jonkin verran ja risukasakin on todellisuudessa isompi kuin miltä kuvassa näyttää...
Metsän reuna näyttää lähempää katsottuna kuitenkin huomattavasti avarammalta kun pienet lehtipuut on saatu pois. Puiden takaakin pilkistää jo pieni mökki! Iso osa varjostavista kuusista on vielä kaadettava ennen kuin pihapiiri alkaa kunnolla avartua.
Liikaa emme kuitenkaan halua kaataa isompia puita kerralla sillä on hyvä rauhassa miettiä mitkä puut saavat jäädä. Hätiköidysti tehdessä saattaa myöhemmin alkaa kaduttaa jonkun tietyn puun kaataminen, minkä lisäksi lopputuloksesta voi tulla luonnoton jos karsiminen tapahtuu liian kovalla kädellä. Eikä sovi unohtaa tietenkään että metsän suojissa kasvaneet puut saattavat kaatua herkemmin myrskyissä jos yhtäkkiä joutuvat kasvamaan ilman toisten puiden antamaa suojaa.4 kommenttia:

 1. Jihuu! Tykkään. Kiva kun tulit lukijaksi jotta löysin tämän. Tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos!! Olen jo pidempään käynyt anonyymisti lueskelemassa blogiasi, se kuuluu ehdottomasti suosikkeihini :) Tervetuloa seurailemaan :)

   Poista
 2. Pitäisi meidänkin tontilla tehdä puun kaato. Muutamat puut ovat niin korkeita ja tiheitä, että ongelma on se että koko piha melkeimpä on aivan varjossa. Olisi ihana saada hieman aurinkoakin takapihalle.

  VastaaPoista
 3. Tuo on tosiaan hyvä, että ei liian nopeasti kaada suuria puita. Meillä on myös muutamia pihapuita, joille täytyisi kaato tehdä. Tarkoitus on kuitenkin myös ottaa ihan oma aikansa siinä. Ei ole mikään kiire. Onhan se mukavaa, kun piha avartuu ja valokin pääsee paremmin tontille. https://smp-arboristit.fi/palvelut/puunkaato/

  VastaaPoista