tiistai 7. kesäkuuta 2016

Äidin rentoutumispäivä = saunan raivaus pöpeliköstä

Vanha sauna ennen raivausta
Täällä pientilalla ollessamme Jeppe joutui lähtemään työasioille ja minä jäin pojan kanssa kaksin. Onneksi äitini lupautui tulemaan päiväksi lapsenvahdiksi ja pääsin tekemään mitä ikinä huvitti. Tietysti raivaussakset, saha ja vesipullo mukaan ja etsimään sopivia raivauskohteita. Nyt oli hyvää aikaa keskittyä tällaiseen hommaan.

Vanha sauna jälkeen raivauksen

Erityisesti minua on pänninyt rakennusten lähellä rönsyävä pöpelikkö. Nyt napsin aivan ekstaasissa vesoja poikki sieltä täältä ja sahailin paksumpia pensaita ja puita menemään. En nyt heti muista milloin viimeksi olisin ihan rauhassa, YKSIN koko päivän saanut keksittyä johonkin omaan juttuun. Olisikohan ollut 2,5 vuotta sitten..:) Tämä oli sitä äidin omaa laatuaikaa! Kylpylät ja kasvonaamiot voi minun puolestani tunkea sanonko minne, mikään ei rentouta niin kuin pieni raivausurakka. Tällainen tekeminen on todella palkitsevaa kun näkee heti työnsä tuloksen.

Ennen

Pääkohteeni oli vanha, käyttämätön saunarakennus. Sauna vaikuttaa hyvin ränsistyneeltä mutta itse asiassa hirret näyttävät terveiltä. Mahdollista on että hirsikehikko on pelastettavissa mitä en olisi uskonut. Perustukset taitavat mennä miten sattuvat mutta ehkä tästäkin joku päivä töllin saa aikaiseksi. Ei ainakaan kannata hävittää kokonaan, siinä samalla menee sitten myös rakennusoikeus. Onhan se myös sympaattinen rakennus jolla on oma historiansa!

 

Jälkeen
 Tekemistä tässä on vielä mutta nyt kun sai enimmät poistettua rakennuksen ympäriltä se näyttää jo paljon paremmalta. Aivan eri tunnelma jo nyt kun mökki saa paremmin valoa. Seuraava vaihe olisi kaataa noita paksumpia puita ja niistä saisi samalla polttopuuta. Nyt kuitenkin sai riittää tältä erää. Joku märehtijä tai kavioeläin voisi tulla viimeistelemään nuo heinät tästä ympäriltä.
Raivausurakan satoa4 kommenttia:

 1. Noinkin yksinkertainen homma saa kieltämättä ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todella, sekä saunarakennukselle että raivaajalle :) Joskus täytyy tehdä jotain spontaania fiiliksen mukaan.

   Poista
 2. Mä sain lahjaksi kasvo- ja jalkahoidon ja täytyy myöntää että ensimmäinen ajatus oli että 3 tuntia hukan teille kun voisi kotonakin tehdä jotain mukavaa (kuten raivausta) mutta olihan sekin lopulta mukava kokemus.. ehkä joskus 10 vuoden päästä uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sun läheiset ajatteli että nyt on järjestettävä joku pieni pakkoloma? :D No ei sen puoleen, kyllä mäkin voisin johonkin kasvo/jalkahoitoon mennä jos kerran lahjaksi saa...:)

   Poista