lauantai 25. kesäkuuta 2016

Ekoyhteisössä vierailulla

Sain kunnian käydä tutustumassa lähistöllä sijaitsevaan ekoyhteisöön Fagervikin Solbackassa. Tämä on melko uusi yhteisö joka on vielä rakentumassa mutta minua kiinnostavat erityisesti erilaiset rakennustavat joita osassa rakennuksia on käytetty. Olkipaalirakentamista, savirakentamista ja kierrätysmateriaalejakin löytyy. Kiinnostuneille laitan linkit nettisivuille, The Solbacka Experience ja Solbacka Fagervik. Tässä ekokylässä järjestetään välillä myös juhlia ja muita tapahtumia, kuten erilaisia workshoppeja. Jonkinlaiseksi retriitiksi voisi paikkaa kuvailla, eli melkoinen vastakohta meidän kotitiloihimme verrattuna!

Mystinen maisema Solbackassa

Minusta paikassa oli mukava ja tervetulleeksi toivottava ilmapiiri. Porukka oli melko hippihenkistä ja vaikka en itse kovin hipahtava olekaan niin en tuntenut oloani ulkopuoliseksi. Paikka oli niin erilainen kuin mihin olen tottunut että kotiin päästyä tuntui siltä kuin olisi ollut jossain toisessa maailmassa retkellä. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kokemus. Kaikille boheemeille ja miksei muillekin inspiraatiota etsiville tutustumisen arvoinen paikka.

Kuusimajan mystiikkaa kotopuolessa

 

 Kotiin päästyä aloin keräämään yhteen kaadetuista puista tulleita oksia, mutta lapsi halusi koko ajan karata muualle (ymmärrän nykyään hyvin miksi lapsia ennen vanhaan laitettiin leikkikehään tai sidottiin valjaissa narun päähän :). Päädyin lopulta käyttämään osan oksista pienen majan rakentamiseen. Aikaa meni alle vartti ja majasta tuli heti menestys. Tuli ihan lapsuus mieleen kun silloinkin kuusenoksista sai ehdottomasti helpoimmin pystytettävän majan aikaiseksi.

 Siinä rakennellessa muistelin kaikkia niitä tunteja jotka on tullut vietettyä hiekkalaatikolla kaupungissa asuessa. Tämä puuha voitti leikkipuistot mennen tullen. Luonnosta löytyvät ainekset kaikista hauskimpiin ja luovimpiin leikkeihin: oksat, varvut, kävyt ja kivet muuntuvat vaikka mihin tarkoitukseen. Turhia leluja ei kukaan kaipaa.

5 kommenttia:

 1. Ihana havumaja! Tuollaisia aina kakarana mökillä rakenneltiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, näin aikuisiälläkin oli yllättävän hauskaa puuhaa! Pieni irtiotto :D

   Poista
 2. Pitääpä käydä meidänkin tutustumassa tuonne, jos päästään :)
  Hieno havumaja!
  Ja kiva kun kävitte kylässä, tulkaa toistekin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva käydä ja poika täällä jo puhuu että pitäis tulla kylään :D
   Varmaan saa Solbackaan sähköpostitse yhteyttä tai ehkä Natural Building Companyn kautta saisi tietoa noista savirakennusprojekteista :)

   Poista
  2. Tervetuloa uudestaankin! Tai ehkäpä me tultaisiin seuraavaksi teille päin ;)?

   Poista